Solbær
Frugt, blade og knopper fra Solbær har flere virkninger ved behandling og forebyggelse af forskellige sygdomme. Fordi de indeholder vitamin C.
Solbær anvendes til behandling af kardiovaskulære sygdomme, forebyggelse hjerteinsufficiens og vaskulære ulykker, reducerer arteriel hypertension.
Forstærker svag perifer cirkulation på grund af menopause, renser blodet for toksiner, affald og Cholesterol.
Solbær kan anbefales som et antiinflammatorisk middel med egenskaber svarende til naturligt cortison.
Solbær frugter kan også indtages i form af sirup, gelé, marmelade, frugt gelé, marmelade eller likør
Abcess, Bylder (udvortes blanding af frugten)
Allergier, akutte og kroniske
Antiinflammatorisk
Arthritis
Betændelse (naturlig saft)
Bronkialastma
Bugspytkirtel funktion (frugter i kosten)
Dermatose, Hudlidelse (udvortes blanding af frugten)
Diarré, virker sammentrækkende
Dysenteri, virker sammentrækkende
Eksemer (udvortes blanding af frugten)
Febertilstande (naturlig saft)
Fordøjelsesproblemer (naturlig saft)
Gigt
Hals, ømhed (halsen skylles med saften flere gange dgl. ved)
Insektstik (udvortes blanding af frugten)
Lever funktion (frugter i kosten)
Mandler, betændte (halsen skylles med saften flere gange dgl. ved)
Milt funktion (frugter i kosten)
Menopause, ved kredsløbsforstyrrelser
Nyrer funktion (frugter i kosten)
Nældefeber (blanding fra knopper anvendes)
Oliguri (svag urinsekretion)
Overanstrengelse
Reumatisme
Sammentrækkende, virker
Træthed
Solbær te fremstilles af 2 tsk. blade skåret i små stykker, udblødt i 250 ml kogende vand. Drik 3 kopper om dagen, mellem måltiderne, i en periode på 5-6 måneder.
Naturlig Solbærsaft er fremstillet af 400 frugter og 4 store blade. Det kan indtages alene eller fortyndet i 200-500 ml vand, 3-4 gange dagligt.
Solbær creme lavet af frisk frugt. I en glasflaske eller krukke, ligges skiftevis lag af frugt og sukker, indtil beholderen er fuld. Derefter luk hermetisk, skal stå i 4 måneder. Det omrøres 1 gang om dagen. Ved slutningen af fjerde måned filtreres den.
Afkog af frugten laves af 1 tsk. tørret frugt til 250 ml koldt vand. Sammensætningen koges, skal kun simre, i 30 minutter, derefter filtreres, hvorefter hele indholdet indtages i løbet af dagen over 3 - 4 gange.
Infusion af blade er lavet af 10 gram til 1 liter kogt vand, det indtages dagligt morgen og om aftenen før du går i seng.
Afkogt fremstillet af friske eller tørrede blade. Tag 30 g af bladene til 1liter koldt vand. Det varems på svag varme, indtil det simrer, derefter trækker det i 10-15 minutter, drik 3-4 kopper daglig.
Kombineret med grødomslag af friske knuste blade, anvendes det som en ekstern forbinding mod sår og sårdannelser.
Sirup opnås ved koldpresning af frugt, der forbruges dagligt i doser på 4-6 spsk. med intervaller på 2 timer. Det har en energigivende effekt, sikrer den generelle berigelse af kroppen, er godt for børn, ældre og syge personer i bedring.
|
|