Rosmarin
(Rosmarinus officinalis)
Rosmarin har fra gammel tid haft ry for at øge blodtilstrømningen til hjernen og dermed forbedre koncentrationen og hukommelsen - selv Shakespeare nævner rosmarins virkning. Det er ikke bevist, og bruges som en egentlig lægeplante.
Til gengæld har nyere undersøgelser vist, at rosmarin indeholder stoffer, der virker som effektive antioxidanter, som den indeholder meget af.
Rosmarin kan du roligt spise løs af.
En rosmarindrik skulle modvirke luft i maven, dårlig blodcirkulation, svimmelhed og åndenød.
Skulle desuden virke stimulerende på nyrerne. Olien indeholder cineol som stimulerer centralnervesystemet.
Besvimelse, problemer med
Blodtryk, kan hæve et for lavt
Blodsukkerbalance
Fordøjelsessekreter, produktionen øges
Forstoppelse, mod
Leverfunktion, nedsat
Kredsløb, gavnlig
Hjertet beskyttes af gode antioxidanter
Hårvækst, fremmer
Opkvikkende
Har virkning på den del af nervesystemet der styrer blodårernes sammentrækning.
Bruges som middel efter svækkelse, når du skal komme til hægterne igen.
Bruges ved lettere depressioner p.g.a. opløftende virkning.
Bruges ved forskellige demensformer.
Indeholder stoffer der forhindrer nedbrydning af acetylkolin.
Kan bruges ved rynker og i forbindelse med ansigtsmasker. 4 tsk. finthakket rosmarin til 1/2 l kogende vand. Trækker 10 min med låg på og sies.
Man kan have den i haven, men bør anvendes med omtake.
|
|