Kirsebær
De danske surkirsebær har et højere indhold af anthocyaniner end de amerikanske, så der er begrundet formodning om, at de danske bær kan være endnu sundere end amerikanske bær.
Kirsebær er meget rige på de sundhedsgavnlige stoffer som populært kaldes antioxidanter bl.a. anthocyaniner. Kirsebær har det højeste indhold af disse antioxidanter i forhold til for eksempel blåbær og hyldebær.
Amerikanske forskningsforsøg viser at ømme og overbelastede muskler efter f.eks. sport genopbygges og restituerer hurtigere, hvis man drikker saft af surkirsebær.
Andre forsøg har vist, at kirsebærsaft kan blive fremtidens naturlige middel til smertelindring, idet blot mindre indtagelse af kirsebær reducerer sene – og muskelsmerter samt betændelsestilstande i muskler og led.
Desuden har kirsebær et højt indhold af melatonin, der giver forbedret søvnkvalitet.
Kirsebær er ikke bare lækre, men også sunde.
En halv liter kirsebærsaft dækker dagsbehovet for C-vitamin. 250 g bær om dagen kan sænke urinsyreniveauet og beskytte mod gigt.
Frugterne bruges i naturmedicin som middel mod paradentose
|
|