Fedt er en vigtig smagsforstærker
Fedtet leverer dobbelt så meget energi som Kulhydrater og Proteiner.
Det fedt som kroppen ikke skal bruge til energiomsætningen, lagres i kroppen som fedtdepoter.
For meget fedt i kroppen, kan føre til sygdom når hjerte og kredsløb blandes ind i fedtlagringen.
Når du anvender fedt, skal du være opmærksom på, at du ikke altid anvender den samme fedttype.
Bruger du fedtstof på brød, så brug det sparsomt, det kunne være smør eller margarine.
Andre muligheder kunne være Tisel-, oliven- eller solsikkeolie.
Vær opmærksom på det skjulte fedt, det findes i pølser og ost, men også det populære nougat smørepålæg,
fedtet i disse varer er nemlig ikke umiddelbart synligt.
Der findes 2 former for fedt
Det helbredende fredt
Det usunde fedt
Det er meget vigtigt at du skelner mellem det kroppen ikke har brug for, og det fedt der er livsnødvendigt for dig.
Kvaliteten på fedt er afgørende for, om det har en god eller dårlig virking. Du kan derfor igen skælne mellem DELLEfedt og CELLEfedt.
DELLEfedt finder du i rafinerede, kemiske og afblegede produkter, der har været forarbejdet på en sådan måde, at al smag og lugt er forvundet. Dette fedt mishandles på det groveste, og derfor bliver alle de ellers så gode egenskaber ødelagt.
CELLEfedt er forsigtigt forarbejdet, uden der er brugt kemikalier, og uden at fedtet har været udsat for høje temperaturer.
Fedt kan ikke opløses i vand.
De fedtopløselige vitaminer er: A, D, E og K se endvidere under Sundhed - Overssigt tilskud, for en nærmere forklaring på disse vitaminer.
|
|