Carnitin
Også kaldet vitamin T, understøtter kroppen præstationsformåen
Det frigør kropsfedt fra fedtdepoterne og sørger for deres forbrænding.
Carnitin er ansvarlig for energi opsving, i fedtnedbrydningsprocessen.
Afgifter lever og nyrer.
Anvendes ved overvægt, forstyrrelser i fedtstofskiftet, afgiftning af slagger, alkohol og medicinrester.
Ved bestemte hjertesygdomme, svækkelse af hjertemuskulaturen, samt hjerterytme forstyrrelser.
Ved forhøjet blodfedtværdier, muskelsygdomme.
Evt. forhøjet behov ved nyfødte, gravide og ammende kvinder.
Carnitin bør kun indtages med lægens samtykke, da behovet for bestemte hjertemediciner kan sænkes.
Bør indtages sammen med en række andre vitaminer.
Carnitin forekommer naturligt i fårekød, oksekød, svinekød, hønsekød i nævnte rækkefølge. Derudover også i brød og sødmælk.
Anbefalet daglig tilførsel 1-3,5 gr.
|
|