Æble
Æble

Den vigtigste værdi af æbler, set med diæt øjne, ligger i æblesyre og vinsyre. Disse syrer er til gavn for personer med stillesiddende vaner, der er tilbøjelige til at få leverforstyrrelser, de neutraliserer de syre produkter med gigt og fordøjelsesbesvær. "Et æble om dagen holder lægen væk" er et velkendt gammelt ordsprog, og der er som regel aldrig røg uden brand!

Æblesyren gør ikke kun selve frugten fordøjelig, men den gør også nytte i fordøjelsen af andre fødevarer. Nogle instinkter for længe længe siden førte til at æblemos blev brugt sammen med rige fødevarer såsom svinekød og gås, og den gamle engelske lyst til at spise æbletærte med ost, en forældet dessert i dag, er et andet eksempel på instinktiv brug, som videnskaben har godkendt.

Sukkeret fra et sødt æble, er som de fleste frugt sukre, det er praktisk talt en pre fordøjet mad, og er hurtigt klar til at passere ind i blodet, for at give energi og varme til kroppen.
Et modent råt æble, er et af de letteste vegetabilske stoffer for maven at fordøje, hele processen er afsluttet på 85 minutter.

Saft af æbler, uden sukker, vil ofte nedsætte mavesyren, og det bliver forvandlet til alkaliske karbonater, og dermed korrigeres sur gæring.

Det er angivet på lægelig myndighed, at der i de lande, hvor usødet cider bruges som en drik, er der ikke fundet så meget som bare et enkelt tilfælde af sten ”Calculus” i løbet af 40 år. Her er cider den vigtigste drik, afsløret, at ikke et.

Diarré (Rå revne æbler spises langsomt)
Feber (kogte æbler, lavet som omslag)
Forstoppelse (spis 1 modent saftigt æble ved sengetid)
Halsen ondt i (kogte æbler, lavet som omslag)
Søvnløshed (spis et syrlig æble ved sengetid)
Tyfus (drik æblejuice eller bland cider i dit vand)
Øjenbetændelse (kogte æbler, lavet som omslag)




Forrige side

Tilbage til Hoved Menu Tilbage til Symptom oversigt Forside
Kontakt os | Tilmeld medlemssiden | Glemt mit Password