Acai bær
Acai bær
Wolfberries (Euterpe oleracea)

Stammer fra Brasiliens Amazonas palme. Bærrene har været brugt i århundreder af regnskovens indfødte og de er enten røde, hvide elle
r sorte , dog indeholder de røde bær mere antioxidant end de hvide.
Acai bærret siges at have 10 gange så mange antioxidanter end druer og det dobbelte i forhold til blåbær.
De siges også at have ca. 10 til 30 gange mere anthocyaniner end rødvin. Anthocyanin er ansvarlig for de røde, blå og lilla farver i frugter.
De er meget nærende og sammen med antioxidanter, høj i aminosyrer, essentielle fedtsyrer og spormineraler. Det er det høje indhold af fedtsyrer og oliesyre, som hjælper med at holde cellemembranerne smidige og tilskynder optagelse af den vigtige Omega 3 olie.
En gammel anekdote siger, at de kan bidrage til at mindske gigt smerter, og de er kendt for at virke anti-inflammatoriske.

Betændelseshæmmende
Cellemembranerne holdes smidige
Forbedrer fordøjelsen
Immunforsvaret styrkes og forbedres
Levetiden forlænges
Øget energi

Det lille violetsorte bær, er en ren vitaminbombe, der smager som en blanding af blåbær og chokolade. Studier viser, at frugten indeholder en lang række vitaminer, mineraler, Omega 6 og Omega 9-fedtsyrer, og er yderst velsmagende.
Traditionelt spises Acai friskt, men da bærret indeholder så mange antioxidanter, er det vigtigt, hvis de ikke spises med det samme, at de fryses ned.
Acai kan sammenlignes med et nyskrællet æble, der hurtigt bliver brunt, hvis det får lov til at ligge.




Forrige side

Tilbage til Hoved Menu Tilbage til Symptom oversigt Forside
Kontakt os | Tilmeld medlemssiden | Glemt mit Password